ЗАХТЕВ ЗА СМЕНУ ЛАБАНА

Покрет за ПРЕОКРЕТ упутио је данас допис свим опозиционим странкама и покретима у Суботици, у коме се тражи покретање поступка за смену градоначелника Суботице Богдана Лабана. Тражимо од парламентарних опозиционих странака и покрета да ставе у процедуру захтев за смену Богдана Лабана и да се одржи посебна седница локалног парламента на ту тему. Уколико опозиционе странке и покрети у року од седам дана не подрже ову иницијативу, Покрет за ПРЕОКРЕТ ће организовати потписивање петиције грађана за његову смену.
Подсећамо да је Богдан Лабан пре више од пола месеца претио, а по свему судећи и ударао, свог страначког колегу Владимира Половину.
„Нас не интересује „страначки суд СНС-а“ на који се позива Богдан Лабан. Грађани Суботице нису заслужили да имају градоначелника насилника и ми се са тим нећемо помирити. Суботица је постала град насиља, криминала и страха и један од протагониста тог стања је Богдан Лабан, који својим личним примером промовише те „вредности“. Прошло је више од пола месеца од инцидента у ком је Лабан показао свој примитивизам и агресивност  и не желимо да се ово стави под тепих. Свесни смо да Лабан шурује са појединим „опозиционарима“ у Суботици али ова иницијатива им даје могућност да се „оперу“ или да трајно остану његови трабанти. Уколико не буде довољно потписа за иницијативу за стављање смене Лабана на дневни ред позваћемо Суботичане да кроз потпис петиције о овоме питању они дају свој суд“. – истиче Дарко Антељ, у име Покрет-а за ПРЕОКРЕТ у Суботици.

Scroll to Top