Градски одбор Покрета за преокрет позива грађане Новог Сада да бојкотују сутрашње изборе за савете месних заједница јер није било ни минимума демократских услова за кандидовање и реализацију ових избора. Покрет за преокрет неће признати резултате сутрашњих избора и сматраће их интерним изборима Српске напредне странке.

Српска напредна странка преко својих представника у органима Града једнострано је мењала правила гласања, намерно прекршила законске рокове и изборе заказала у јеку годишњих одмора. Постоји основана сумња да је та странка, као и ранијих година, лажно уписивала боравиште својих гласача, односно фиктивно их премештала са једног на друго бирачко место.

Подсећамо да је Покрет за преокрет бојкотовао и раније градске изборе јер у Новом Саду већ годинама не постоји ни минимум услова за одржавање поштених избора.   Нови Сад је први град у коме је започет процес куповине гласова још 2012. године, а сви наредни избори су због тога били обесмишљени јер су се гласови куповали за новац, уље и шећер. Са друге стране запослени у јавним предузећима су уцењивани бројем гласова које морају „донети“ Српској напредној странци. Како тужилаштво и судови до сада нису завршили ни један од започетих судских поступака за куповину гласова у Новом Саду и како би наредни избори за савете и надзорне одборе у месним заједницама била само параван за легализацију куповине гласова Покрет за преокрет позива Новосађане да бојкотују сутрашње изборе и да се према њима односе као да се не одржавају и да не признају тако „изабране“ чланове тих органа.