ПРВО БОРБА ЗА ПОШТЕНЕ ИЗБОРЕ ПА ОДЛУКА О УЧЕШЋУ

pzp-beograd-2

Извршни одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ усвојио десет принципа за београдске изборе

ПРВО БОРБА ЗА ПОШТЕНЕ ИЗБОРЕ ПА ОДЛУКА О УЧЕШЋУ

 

На данашњој седници Извршног одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ усвојено је десет принципа за наредне београдске изборе. Основни принцип је да било каква одлука о учешћу на наредним градским изборима у Београду зависи од тога да ли ће бити обезбеђени услови за фер и поштене изборе. Покрет за ПРЕОКРЕТ позива све остале опозиционе странке и покрете да се уједине по том питању и да једина тема разговора са  са режимом Александра Вучића треба да буде захтев за поштене и фер изборне услове. Уколико не буду обезбеђени такви услови треба размотрити могућност општег позива на бојкот избора. Уз то Покрет за ПРЕОКРЕТ позива све истинске опозиционе странке и покрете да потпишу изјаву да након избора неће сарађивати са Српском напредном странком.

            pzp-beograd-1Остали принципи тичу се: усвајања програма који обезбеђује увид у целокупну документацију о раду и финансијском пословању претходних градских власти; преиспитивање економских, правних, урбанистичких, архитектонских и других аспеката пројекта „Београд на води“; преиспитивање приватизације ТВ „Студио Б“ и захтев за враћање оснивачких права граду Београду; постављање на одговорне функције најквалитетнијих и најпрофесионалнијих кадрова, одређивање праваца развоја Београда и одређивање приорита у раду тако да градске службе и јавна предузећа обезбеде услове за хуманији град…

Уколико се заједно изборимо за поштене и фер изборе Покрет за ПРЕОКРЕТ предлаже заједничку опозициону листу, али ће и уколико до тога не дође ПРЕОКРЕТ учествовати на изборима самостално или у оквиру уже коалиције.

Седници је присуствовао председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић.

ТВ НАША - УЗ ЈУТАРЊУ КАФУ
(19.02.2017.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић
O могућој победи опозиције и манипулацијама режима да избегне пораз 04. марта
КАНАЛ 9 - Отворени екран
(19.02.2018.) гост : проф.др. Јанко Веселиновић
Јанко Веселиновић на ТВ НАША. Погледајте! Све је речено фотографијама. Драгана Ђилас градитељ и Синиша Мали рушитељ. За спас моста бр 11.