Одлука Александра Вучића, коју је у изјави медијима саопштила Зорана Михајловић, члан председништва СНС-а, да Ана Брнабић буде „еконономски“, а Ивица Дачић ,,политички“ премијер је у супротности са Уставом Републике Србије јер је положај председника Владе дефинисан у члану 125. Устава и он се не може мењати било чијим паушалним разумевањем државе. Према том члану „ Председник Владе води и усмерава рад Владе, стара се о уjедначеном политичком деловању Владе, усклађује рад чланова Владе и представља Владу“. Према истом члану „министри су за свој рад и за стање у области из делокруга министарства одговорни председнику Владе, Влади и Народној скупштини“.
„Ова одлука човека који је тек пре неки дан заклетву положио држећи руку на Уставу Републике Србије и Мирослављевом јеванђељу није ништа друго него удар на уставни поредак Републике Србије. Не може се кршећи Устав Републике Србије бити на месту председника Србије и не може се страначко поткусуривање реализовати на уштрб највишег правног акта земље. Очито предизборни спот Александра Вучића у коме два копилота „управљају“ авионом сваки за свој рачун стварајући стрес за путнике представља праву симболику како ће убудуће изгледати живот у Србији. Тај спот је виртуелна стварност, али није требало дуго да буде претворен у реалност.“ -истиче председник Покрета за преокрет, проф. др Јанко Веселиновић.
Покрет за ПРЕОКРЕТ најоштрије осуђује најновије кршење Устава и тражи од Народне скупштине Републике Србије и Уставног суда да заштите правни поредак.