Извор-РТВ

БЕОГРАД – Покрет за преокрет оценио је данас да Републичка изборна комисија жели да прикрије доказе о крађи избора одлуком да изборни материјал са парламентарних избора из 2016. године пребаци у „Папир сервис“.

„Папир сервис се саморекламира као лидер у области прикупљања отпадног папира, који се потом рециклира, и свакако не може бити место за архивирање изборног материјала“, оценио је у писаној изјави председник Покрета за преокрет Јанко Веселиновић.

избори гласање гласацки листици 9

Бета

Он је оценио да су протекле изборе обележиле озбиљне примедбе на регуларност, и да су и ОЕБС и бројни политички чиниоци у земљи указивали на манипулације и злоупотребе током изборног процеса, због чега одлука да се изборни материјал склони у рециклажни центар не може да се посматра другачије него као покушај да се прикрију докази о крађи.

„Покрет за преокрет тражи да се  према изборној вољи грађана Србије не односи као према секундарној сировини. Није случајно што закон предвиђа да се изборни материјал чува четири године“, навео је Веселиновић.

РИК је на седници у уторак одлучио да изборни материјал са избора 2016. године буде премештен из седишта комисије у Скупштини Србије у магацински простор предузећа „Папир сервис ФХБ“ на Батајничком друму у Београду.

http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/pzp-odluka-rik-a-dokaz-o-izbornoj-kradji_798420.html