Извор: РТС

Опозициони Покрет за преокрет одлучио је да на предстојећим председничким изборима подржи кандидатуру некадашњег министра спољних послова Вука Јеремића.

Председник тог покрета Јанко Веселиновић добио је од Извршног одбора овлашћење да такву одлуку заступа и на седници Велике народне коалиције за председничке изборе, чије се одржавање очекује ускоро, када ће бити донета и заједничка одлука о подршци једном председничком кандидату.

„Јеремић је најбољи кандидат за председника Србије и убеђен сам да ће да победи на наредним изборима. Крајње је време на месту председника имамо човека који, уместо што нас брука по свету, Србију представља на достојанствен начин“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да „Јеремић има све квалитете који га препоручују за место за које се кандидовао – образовање, интегритет, несумљив углед, значајно искуство и драгоцене контакте у свету, али и енергију и јасну визију боље Србије“.

Покрет за преокрет додао је да је сагласан са Јеремићем да се пољопривредно земљиште не продаје странцима, да се заустави продаја ЕПС-а и да се заустави драматично исељавање грађана Србије у иностранство.

„Хоћемо да нас представљају пристојни, хоћемо да нас представљају најбољи – они који имају способности, квалитета, знања а не који уместо свега овога поседују само жељу да се играју нашим животима“, навео је Веселиновић.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2610078/pokret-za-preokret-podrzao-jeremicevu-kandidaturu-na-izborima.html