Извор: Новости

Бивши шеф дипломатије озваничио да ће се на предстојећим изборима кандидовати за шефа државе. Најавио да ће знање и искуство ставити на располагање свом народу.

И ВУК Јеремић озваничио је у недељу да креће у кампању за председника Србије. Бивши министар спољних послова и директор Центра за међународну сарадњу (ЦИРСД) изјавио је да је ову одлуку донео јер воли Србију и не пристаје на њено пропадање.

– Уверен сам да заједно можемо да променимо овај назадни систем и створимо достојанствену, суверену и развијену државу, Србију чији ће грађани бити слободни, сигурни и самостални. Земљу у којој се слободно говори – рекао је он на скупу „Србија у 2017.“ који је најављен и као његов разговор с грађанима.

Јеремић је поручио да ће се, ако буде изабран, залагати за економски бољу Србију, повећање извоза и личне потрошње. На скуп у „Миксер хаусу“ дошао је са супругом Наташом, а у првом реду сале седеле су независне посланице Санда Рашковић Ивић и Дијана Вукомановић. Својим присуством подржали су га и Верољуб Стевановић (ЗзШ), Душан Петровић и Зеленовић (ЗзС), Мирослав Алексић (НПС), Јанко Веселиновић (Покрет за преокрет), Владимир Тодорић, фудбалер Рамбо Петковић…

Бивши председавајући Генералној скупштини УН рекао је да жели да своје знање, искуство и међународне контакте стави на располагање свом народу. Оценивши да се у Србији тешко живи, поручио је:

– Намеравам да будем председник народа.

 Foto Tanjug, Vuk Jeremić
ЈАНКОВИЋ НЕОДЛУЧАН

ПОСЛЕ кандидатуре Јеремића, ДС, који је прошле недеље подржао Сашу Јанковића за председника, намерава да што пре направи оперативан план о томе када да заштитник грађана поднесе оставку на ту функцију и крене у кампању. Према нашим изворима, међутим, Јанковић је неодлучан и пре би да што више одложи ту одлуку и приближи је званичном датуму расписивања избора.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:644733-%D0%88%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%9B-%D1%83-%D1%82%D1%80%D1%86%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0