Власт у Суботици не жали новац за певаљке док основне потребе грађана не успева да подмири

Покрет за преокрет оцењује да је намера градске власти у Суботици  да за новогодишњи наступ певачице Гоце Тржан  издвоји више од 13 000 евра – крајње неразумна и непримерена кризи у којој грађани живе. Преокрет подржава иницијативу коју су Суботичани покренули и у којој се тражи да новац за новогодишњи концерт власт преусмери у хуманитарне сврхе, као помоћ тешко болесној деци.

„Дати тринаест хиљада евра за два сата певања на градском тргу док се у болници отказују операције због недостатка новца, док тешко болесну децу лечимо смс порукама а елементарне ствари у граду не функционишу крајња је бахатост и неодговорност. Градска власт није у стању да обезбеди нормалан живот у Суботици а своју неспособност покушава да прикрије организујући приземна општенародна весеља“ каже Дарко Антељ из Суботице, потпредседник Покрајинског одбора Покрета за Преокрет.

Покрет за преокрет сматра да су грађани Суботице, потписивањем петиције којом се предлаже да се макар део новца коју је власт наменила певачици усмери у хуманитарне сврхе, јасно показали шта мисле о начину како градска власт располаже њиховим новцем. Грађани, за разлику од особа које су на власти у Суботици, очигледно имају много израженију свест о приоритетима и ономе шта је примерено тренутку и условима у којима већина њих живи.

Scroll to Top