Решите проблем у ЈП Врбас или поднесите оставке

Општински одбор Покрета за преокрет у Врбасу  упозорава да је ситуација у Јавном предузећу  за превоз путника у општини потпуно измакла контроли и да је неспособно руководство ово предузеће довело у проблеме којима се не назире крај.

Због неисплаћених зарада за 11 месеци, радници ЈП за превоз путника Врбас блокирали су  ужи центар града свим аутобусима који су у возном стању. Предузеће се  налази у блокади од 19,5 милиона динара.

„Општинска власт и руководство предузећа безобразно мењају тезе. Уместо да решавају проблеме, они криве раднике који траже своје зараде и оптужује их да потраживањима гурају предузеће дубље у блокаду“каже председник Општинског одбора Покрета за преокрет Ђорђе Пиварски.

Он је затражио хитно решавање ситуације у овом јавном предузећу како би радници могли да се превозе на посао а деца у школу.

„Овакво стање је неодрживо. Недопустиво је да деца не могу да се превезу до школе због неспособности руководства јавног предузећа. Захтевамо хитно решавање проблема. Уколико стање у предузећу не буде решено, тражићемо оставке целокупног општинског руководстава, распуштање скупштине и превремене изборе“ каже Пиварски.

Покрет за Преокрет је већ указивао на многе неправилности у раду Јавног предузећа за превоз путника Врбас, пре свега кашњења у плаћању доприноса за запослене и непоштовање плаћања репрограмираног дуга за доприносе чији је гарант била Општина Врбас као оснивач овог јавног предузећа.

Scroll to Top