Сутра, петак 18.11.2016.у 11.00 часова делегација опозиционих странака и покрета, коју ће предводити Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет и домаћин претходног састанка, предаће своје захтеве Радио телевизије Војводине за објективним информисањем и равоправном заступљеношћу опозиције у информативном програму јавног сервиса.

Иако је претходно било најављено да ће делегацију примити генерални директор Јавне медијске установе РТВ и главни и одговорни уредници информативног програма од господина Миодраг Копривица, данас смо у писаној форми обавештени да сматра да састанак „не би имао сврху“ јер “ јер би могао бити схваћен као притисак на уређивачку политику“. Према мишљењу директора његов задатак је „да уредницима и новинарима обезбеди несметане услове за рад у циљу благовременог и целовитог обавештавања јавности“. У том смислу упућени смо на „Програмски савет РТВ-а“.

Како је и сам директор истакао надлежност директора је да се стара о „законитости у рада Јавног сервиса“, а она подразумева и „постицање политичког плуразизма“ (Закон о јавном сервису) а то искључи једностраност у информисању јасно је да нема воље да се чују захтеви који укључују и захтев за смену главног и одговорног уредника за информисање уколико захтеви не буду испуњени.

Имајући то у виду делегација опозиционих странака и покрета ће сутра у 11.00 на писарници Јавног медијског сервиса предати своје захтеве, а након тога ће се испред зграде РТВ-а обратити медијима.