Председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веселиновић пријавио је полицији претње које му је упутио лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Јовановић је председника Преокрета позвао телефоном (у уторак, 1.новембра у 10:04 изјутра)  да пита како је могуће да он као лидер ЛДП-а  није позван на састанак представника опозиционих странака и покрета, који треба да буде одржан у петак, 4. новембра у просторијама Покрета за преокрет у Београду. Чедомир Јовановић је уз најстрашније увреде и псовке, проф.др Јанку Веселиновићу упутио и претње.

„Псовањe, увреде, отворена претња: „Видећеш шта ће ти се догодити уколико још једном поменеш ЛДП свакако не спадају у речник који је примерен на политичкој сцени а ни иза сцене. Овако скандалозан начин комуникације  лидера једне политичке странке показује како његов лични примитивизам, тако и ниво политичке културе у Србији. Неко ко себе сматра политичарем, интелектуалцем и јавном личношћу не би себи смео да дозволи овако нецивилизовано понашање. Ово није само  бахатост једног човека (кога чува наоружано државно обезбеђење) него покушај да се политичка комуникација сведе на ниво мафијашких претњи и уцена. “ оцењује Покрет за преокрет.

Покрет за преокрет осуђује вређање и претње које је председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић упутио проф.др Јанку Веселиновићу  и додаје да је Јовановић сам себи одговорио зашто није позван на састанак лидера опозиције заказан за 4. новембар. Састанак је замишљен као разговор пристојних, добронамерних људи који представљају опозицију режиму Александра Вучића. Господин Јовановић је понашањем које је себи дозволио показао да се не уклапа у формат састанка ни по једном основу.