У протеклих сто дана од формирања скупштинске већине и именовања извршне власти у Суботици показало се да је нова власт некомпетентна и да Суботицу води у заостајање, а  њене грађане у још веће сиромаштво и безнађе.

Према подацима које има Покрет за ПРЕОКРЕТ у Суботици је 141 домаћинство, са преко 500 чланова породица, поднело  захтев за искључење са градског даљинског  система грејања јер немају новца да плате високе цене грејања. Знатно је већи број оних који то намеравају ускоро да учине. Ти грађани ће се ове зиме смрзавати.

У истом периоду повећава се број корисника народних кухиња, па се грађани с правом питају постаје ли Суботица, са једне стране град сиромашних, а са друге стране град малог броја пребогатих. Нова градска власт показала је да је неспособна, што  је додуше било и за очекивати  јер је чине партијски кадрови без стручних компетенција.

Суботичани који су запослени углавном раде за минималац, а лагодно живе једино повлашћени чланови СНС-а и СВМ-а било тако што су запослени у јавним предузећима или тако што њихове фирме добијају послове захваљујући страначким везама.

Покрет за ПРЕОКРЕТ пита градску власт у Суботици шта је учинила по питању рационализације непотребних расхода и смањења трошкова грејања које грађани плаћају.  Питамо градску власт шта намеравају да учине имајући у виду високе цене комуналних услуга и никад мању могућност Суботичана да те услуге плате.

Није јасно како Град Суботица има новца за разноразне музичаре, попут Гордане Лазаревић и других. По свему судећи  посредно те трошкове преко цена комуналних услуга плаћају грађани  Суботице. ГО Покрета за ПРЕОКРЕТ у Суботици након 100 дана градске власти, која је формирана уз низ неправилности на изборима,  оцењује да власт није положила испит и, уколико нема одговоре на озбиљне задатке у наредном период, за Суботицу би било најбоље да градоначелник и чланови градског већа  поднесу оставке.