Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ ће од понедељка започети акцију прикупљања потиса против најављеног поскупљења комуналних услуга у Београду. Потписи ће се прикупљати  и у електронској форми.  Акцију ћемо реализовати у сарадњи Грађанском акцијом „Незадовољни Београђани“.

Потписи са петицијом којом се захтева одустанак од повећања цена комуналних услуга биће предани одборницима Скупштине  Београда.

Изричит је став Градског одбора да цене комуналних услуга морају да се смање, а не да расту. Не само што је платежна могућност Београђана на веома ниском нивоу већ су нерационалност и страначки аматеризам довели до тога да грађани кроз цене комуналних услуга плаћају страначке ботове и друге страначке активности СНС-а.
Градски одбор Покрета за ПРЕОКРЕТ Београд оцењује да су цене комуналних услуга нетранспарентне и да је већина тих цена формирана мимо закона. Иако је основно правило да се услуге и роба наплаћују по количини већина комуналних услуга формирана је паушално и не зависи од потрошње већ од унапред задатих параметара. То се посебно односи на цене грејања, које се формирају мимо Закона о енергетици, али и рачуна за  воду која често не зависи од  потрошње. Слично је и са осталим комуналним услугама. Београђани су оштећени и рачуни  Инфостана већ сада прелазе платежне могућности већине наших суграђана.

Одлучни смо у ставу да Београђани не треба да плаћају „данак“ Београду на води и друге личне и страначке пројекте. Покрет за преокрет указује и на монополски положај кабловских дистрибутера, који користе јавна добра, а чије услуге су ван контроле.