НИШ НИЈЕ ЏУНГЛА

Градски одбор Покрета за преокрет Ниш најоштрије осуђује изјаву Бранимира Васиљевића да ће „тамо где мора, а у интересу грађана кршити законе“. У погледу функцијонисања правне државе од ове изјаве нема даље. Ако државни функицонер каже да ће кршити закон то значи позив и свим другим грађанима,  када процене како каже Васиљевић,  да закон није у њиховом интересу или у интересу неког другог грађанина да могу да га крше. Такве изјаве никада нису давали ни највеће аутократе. Само законодавац, односно Народна скупштина Републике Србије може мењати законе и само она има право њиховог аутентичног тумачења. Ни један закон не помиње Бранимира Васиљевића као аутентичног тумача закона.

Подсећамо да је реч о политичком функционеру против кога је  “Југоисток“ поднео кривичну пријаву за крађу струје у вредности од 1.102.700 dinara.

Градски одбор Покрета за преокрет тражи хитну оставку Бранимира Васиљевића, а од надлежних органа тражимо утврђивање његове одговорности, у смислу одредби Кривичног законика које се односе на рушење правног поретка. Свако позивање на кршење уставних и законских норми представља подривање правног поретка. То се посебно односи на садашње стање у коме се Србија налази, имајући у виду да већ шест месеци нема Владу. Уколико председник општине Пантелеј Бранимир Васиљевић не поднесе оставку тражимо од одборника да га смене са те функције.

Scroll to Top