Грађански протест поводом  избора које су обележили: крађа, нерегуларности и прекрајање изборне воље, на основу којих се након Народне скупштине бира и  Влада Републике Србије, биће одржан на дан избора нелегалне Владе у Пионирском парку.

Под слоганом „Против изборне крађе – за поштене изборе“ окупиће се они који сматрају да је недопустиво да нелегитимна  Народна скупштина, која је производ бруталног прекрајања изборне воље грађана, бира нелегитимну Владу. Ово је протест свих  они који не желе да се помире са чињеницом да се гласови купују за новац а изборна воља бирача фалсификује.

Протест ће организовати Покрет за ПРЕОКРЕТ, заједно са Коалицијом за поштене изборе коју још чине Покрет за демократију Давидовић Грол, Покрет за толеранцију и  Коалиција зелених покрета. Протест је отворен за све политичке организације, синдикате и удружења која за циљ имају стварање услова за поштене изборе.

„Тражимо формирање привремене Владе, која би имала задатак да створи услове за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА. Посланике опозиције још једном позивамо да не учествују у раду нелегитимне Народне скупштине и да се придруже захтеву за стварању услова за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА“- истиче председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Весeлиновић

Партиципирање у раду Народне скупштине Републике Србије која нема легитимитет, будући да је заснована на изборној крађи а не на вољи народа је покушај да се крађа озакони! Александар Вучић, са друге стране доказује да му није потребна ни Скупштина, нити избори јер Србијом влада већ преко четири месеца иако је прво био у статусу председника техничке Владе, а након тога мандатар. За то време потписивао је међудржавне уговоре и обављао друге послове за које није имао овлашћења.

Овај протест биће и протест против све огољеније диктатуре, гушења правне државе, насиља, ограничавања медијских слобода, израбљивања радника, угрожавања права пензионера и тешког положаја младих и понижавање образовања и науке.

О тачном времену одржавања протеста јавност ће бити обавештена.