ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ: „ОСУЂУЈЕМО ПРЕТЊЕ РАДОВАНУ НЕНАДИЋУ“

Покрет за преокрет осуђује претње које су преко друштвених мрежа упућене Радовану Ненадићу, једном од организатора протеста против изборне крађе одржаног 04.06.2016. године, као и борцу против корупције у правосуђу и грађанском активисти.

„Пратимо те Ненадићу. Знамо сваки твој корак, са ким се виђаш, у ком грму ти кер обавља нужду. Бомбардовање је почело 24.марта а 12. марта који ти се привиђа је мафија убила свог сарадника. Поздрав од колеге, видимо се ускоро поново у кафани“-наводи се у поруци која је упућена са Фејсбук налога извесног Бранислава Радаковића. Претња је упућена после објављивања Ненадићевог текста “Недостојни судија Предраг Васић у Апелационом суду“ на порталу Узбуна.

Покрет за преокрет тражи истрагу у овом случају и подсећа да су агресија и правно насиље  у друштву последица нефункционисања правне државе, те  да појединци   друштвене мреже и медије користе за застрашивање неистомишљеника.  Ућуткивање и застрашивање неистомишљеника и оних који указују на све већу корупцију у правосуђу, укључујући и заташкавање изборних нерегуларности,  постаће друштвено оправдано уколико тужилаштво и правосуђе не буду независни и уколико се у овом и сличним случајевима не буде поступало по закону.

Scroll to Top