Покрет за преокрет оцењује да оставка Дејана Ђурђевића, председника РИК-а не сме да омете утврђивање укупних размера изборних неправилности које протекле изборе чине нерегуларним. Иако је Преокрет, између осталог, тражио оставку Ђурђевића, истичемо да он није могао да направи ни један потез ка креирању изборних резултата без налога из врха СНС-а, где је одлазио на консултације. Због тога његова оставка не сме да буде крај, већ почетак разоткривања изборне фарсе у режији режима Александра Вучића. То подразумева и омогућавање тужилаштву и судовима да без политичког утицаја истраже све изборне неправилности и утврде одговорност за виновнике и налогодавце нерегуларности и крађе избора. Покрет за преокрет и даље захтева оставке свих чланова РИК-а.

“ Можда је господину Ђурђевићу прорадила савест. Он је професор на Правном факултету и можда је схватио да може да спаси и своју част и част установе из које долази. Нека јавно и пред надлежним органима каже све што зна о намештању резултата, улози Завода за статистику и притисцима којима је био изложен да резултати буду како је неко желео а не какви они заиста јесу. Први корак је начинио оставком, а овај други корак јесте тежи али за Србију је много важнији.“ – истиче председник Покрета за преокрет проф.др Јанко Веселиновић

Покрет за преокрет и Коалиција за поштене изборе, која је јуче формирана, организоваће наредних дана низ активнисти којим ће тражити утврђивање одговорности за крађу избора и изборне неправилности. Још једном позивамо опозиционе странке да својим учешћем у раду Скупштине не дају легимитет изборној крађи, која је великих размера, како су и сами тврдили.