Покрет за преокрет наставља протест због конституисања скупштине

Извор: Novi Magazin

255x160_121393-13388986_10154205397858688_1437017979_o
Foto: Beta/ Emil Vas

Чланови Покрета за преокрет протестовали су данас на Тргу Републике у Београду, због како су навели, “изборне крађе” која је довела до “конституисања нелегитимне Народне скупштине”.
Лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић оптужио је председника Српске напредне странке и мандатара за састав нове владеАлександра Вучића да је “покрао изборе” 24. априла, као и опозицију због тога што је “јуче погнуте главе легализовала ту скупштину”.

“Јуче је опозиција уместо да каже ‘не’ причала о цени виршли и кафе. То је њихов одговор на изборну крађу”, казао је Веселиновић и додао да “без поштених избора нема демократије”.

Он је на протесту пред неколико десетина окупљених оценио да нема разлике између Вучића и лидера Северне Кореје додавши да “могу да се узму руку под руку”.

Веселиновић је затражио да Европска унија “не прикрива доказе о изборној крађи” у Србији и да се формира привремена Влада која ће створити услове да јавни сервис објективно и истинито извештавају јавност.

Организатори протеста такође су затражили да се свим странкама у изборним кампањама обезбеди једнак приступ медијима и да посланици опозиционих странака не учествују у раду Скупштине “јер је настала на изборној крађи”.

Представница Удружења грађана за демократију Нада Костић казала је да грађани Србије четири године живе у “болесном друштву” и у “диктатури”, додавши да је Србији неопходна прелазна влада успостављена од независних и поштених људи који ће “ударити” нове темеље демократији.

Активиста Покрета за преокрет Радован Ненадић казао је да је циљ окупљених на протесту да укажу да се “противе јучерашњем конституисању Народне скупштине”.

“Пред изборе 24. априла појавило се 250.000 људи више са правом гласа, иако сва омладина оде из Србије”, казао је Ненадић и додао да нико није заборавио ко је био (премијер Србије и председник Српске напредне странке) Александар Вучић 90-тих.

На протесту под слоганом “Против изборне крађе – за поштене изборе” окупљени су носили транспаренте са натписима “А ЕУ ћути”, “Изборна крађа – Сава Мала, смена на РТВ, пелене у Јури”, “Ја ћутим, ти ћутиш, ми ћутимо, он краде”, “Он улази у Скупштину, легализује крађу”, “Ђурђевићу имаш ли кошмаре”.

http://www.novimagazin.rs/vesti/pokret-za-preokret-nastavlja-protest-zbog-konstituisanja-skupstine

Scroll to Top