Извор: Blic

На Тргу републике у Београду одржан је протест против изборне крађе. Међу окупљенима били су симпатизери „Покрета за преокрет“, „Покрета за толеранцију“ и појединци из невладиног сектора.

Киша и грмљавина одложили су говоре и музика која се чула на разгласу је накратко била искључена.

Захтеве протестаната прочитао је Јанко Веселиновић из „Покрета за преокрет“. Тражи се понављање парламентарних избора, санкционисање оних који су учествовали у наводној изборној крађи, као и „застрашивањима“ и „претњама“ у протекле четири године. Веселиновић је позвао посланике да не учествују у раду парламента који сматра нелегалним.

Захтева и да се формира привремена влада која би обезбедила услове за „фер и демократске изборе“, као и поштовање закона о јавном сервису. Он позива и Међународну заједницу да реагује.

На скупу је био и председник општине Стари град Марко Бастаћ.

Дошао сам на позив Јанка Веселиновића да подржим скуп, пошто више нико не прича о изборној крађи – казао је Бастаћ за „Блиц“.

Говорници су са бине критиковали представнике опозиције.

Јуче су један по један кренули погнуте главе и легализовали ту нелегалну скупштину. Није им било више стало што су избори покрадени – казао је Веселиновић. После краћег протеста, учесници су се разишли.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/protest-protiv-izborne-krade-medu-okupljenima-bio-i-marko-bastac/7r997yy