Поштоване грађанке и поштовани грађани Републике Србије,

Позивамо вас на протест против конституисања нелегитимне Народне скупштине Републике Србије, која је изабрана преварним радњама и прекрајањем изборне воље нас бирача. Протест ће бити одржан на дан конституисања законодавног тела и верификовања посланичких мандата. О месту и сату одржавања протеста бићете благовремено обавештени.

ПОКРЕТ ЗА ПРЕОКРЕТ је један од организатора протеста јер је реч о грађанском протесту у чијој организацији учествују покрети, синдикати, удружења грађана и грађани који не желе да се помире са чињеницом да се у нашој земљи гласови купују за новац, а изборна воља прекраја.

Дођите на протест да нам се овакви избори не понове!

Након окончања изборног процеса и муком пребројаних гласова, добили смо званичне резултате Републичке изборне комисије који не представљају изборну вољу бирача већ вољу режима и свих оних који су прихватили да зарад посланичких мандата и привилегија постану саучесници у урушавању демократије и њених вредности. Нови сазив законодавног тела ће без упоришта у вољи народа доносити законе који се тичу свих нас и који ће да уређују друштвени амбијент у којем живимо, радимо и стварамо. Недопустиво је да дом који треба да буде симбол народног гласа нема легитимитет јер није изабран поштовањем закона и прокламованих изборних и демократских начела. Морамо да се боримо за правни поредак који је једнак за све и снажне, легитимне и просперитетне институције које раде у име и за рачун грађанки и грађана, а не у служби заташкавања криминала и нелегално стеченог капитала.

Ако тежимо држави благостања, транспарентних институција, равноправности, једнакости пред законом, толеранцији и правно – функционалној држави, онда ни на који начин и ни под каквим условима не смемо да пристанемо да Народна скупштина Републике Србије буде производ трговања гласовима, неетичних и незаконитих дилова и договора политичких партија. Безакоње не сме да буде озакоњено.

Опозиционе странке које су у постизборној ноћи здушно подржавале утврђивање одговорности виновника изборне крађе по моделу изборних крађа из времена мрачних деведесетих, позивајући народ на бунт и отпор, су без икаквог ваљаног правног разлога одустале од борбе и утопиле се у постизборне представе у чијој су главној улози Александар Вучић и Српска напредна странка. Уместо да истрају у борби и да са својим народом одбране највиши представнички дом, не пристајући на било какве вучићевске комбинаторике и преваре, одлучили су се да поред приче о крађи 300 000 гласова  пристану на партиципирање у нелегитимно изабраном законодавном органу. Ми, као покрет, желимо да станемо уз преварене и покрадене грађане и да покажемо да је преокрет могућ уз ваљано, законито и друштвено одговорно понашање.

Позивамо вас да дођете на протест да заједно поручимо народним посланицима да не пристајемо да правни поредак уређује оваква Народна скупштина која је производ бруталног прекрајања изборне воље а не производ слободног и поштованог гласа народа. Тражићемо формирање привремене Владе, која би имала задатак да створи услове за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА. Од посланика опозиције ћемо тражити да не учествују у раду нелегитимне Народне скупштине и да се придруже захтеву за стварању услова за одржавање ПОШТЕНИХ ИЗБОРА.

ДОЂИТЕ НА ПРОТЕСТ