Покрет за преокрет оцењује да је смена руководства и уредника на Радио телевизији Војводине једна од последњих фаза стварања аутократске власти, без слободе медија. Преокрет се томе оштро противи. Недопустиво је да уређивачка политика јавног сервиса буде везана за изборне циклусе и промену власти јер то значи да се више не ради о јавном сервису већ о политичком сервису, каквих је у Србији већ довољно. За Покрет за преокрет је неспорна чињеница да је РТВ подигао квалитет програма и био на путу да постане узоран јавни сервис, не само у Србији већ и у ширем окружењу. Јасно је да је пуч у РТВ изведен по налогу из СНС-а, али уз тесну сарадњу са будућим коалиционим партнерима, који су били део власти у Покрајини и до избора. Покрет за преокрет указује да забрињава благонаклон став европских званичника на јачање аутократије и гушење медијских слобода од стране актуелног режима Александра Вучића.

„Жалосно је што су људи који су се борили против Милошевића и Шешаља пристали да буду део машинерије Александра Вучића и гушења медијских слобода. Иако су они само извршиоци, као што су људи у фантомкама у Савамали били извршиоци, то их не ослобађа одговорности. Уколико то није тако очекујемо од СВМ-а и ЛСВ-а да се оштро супроставе Милошевићевом министру информисања и зауставе срамоћење РТВ-а и грађана Војводине. Ове акције које се спроводе са циљем уништавања РТВ-а одраз су бахатости и бескурпулозности режима Александра Вучића и показатељ да он нема граница у својој аутократији.“-истиче проф. Др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

Покрет за преокрет ће се придужити свим акцијама које би биле усмерене на спречавање уништавања РТВ-а и поништавању штетних одлука које су донете.