ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ПРЕОКРЕТА ПОВОДОМ ПОЛАГАЊА ВЕНЦА ЗА ПРАВНУ ДРЖАВУ У САВАМАЛОЈ

savamala2016 (2)„Испод ове гомиле бетона и рушевина налази се правни систем и правни поредак Републике Србије. Испод рушевина су и Устав и закони Републике Србије, али и правна сигурност сваког појединца и његове имовине. И то није дошло само од себе. То је производ урушавања правног поретка и уништавања институција“ – истакао је председник Покрета за преокрет пфор. др Јанко Веселиновић, након што је делегација ПРЕОКРЕТА симболично положила венац за правну државу на рушевине објеката у Самавалој у Београду које су у ноћи након избора багерима порушила лица са фантомкама, уз истовремено насиље према запосленима на тој локацији и пролазницима.
„Постоје три могућа начина како је дошло до овог невиђеног насиља над правним поретком. Могуће да су то починиле параполицијске снаге. Друга могућност је да су то урадиле параполицијске снаге уз сагласност људи из власти. Трећа могућност је да је те објекте порушила редовна полиција, у шта не би желео да верујем, која током ноћи навлачи фантомке на главу. Оно што је извесно да је исти рукопис и иста рука „писала“ и ово овде и хапсила паоре у Гакову и крала изборе.“ – истакао је Веселиновић.
Председник ПРЕОКРЕТА је нагласио да Покрет за ПРЕОКРЕТ не жели са овим да се помири.

„ПРЕОКРЕТ не жели да пристане на државу у којој су фантомке њена службена униформа. Покрет за ПРЕОКРЕТ ће се борити за сигурност грађана и њихове имовине. То неће бити лако, после ових догађаја, јер ничија имовина више није сигурна. Међутим, тај задатак који јесте тежак даје нам још већу обавезу. Ми не желимо да затварамо очи као други. Нисмо сви исти.“– закључио је Веселиновић.

savamala2016 (4)

Scroll to Top