Држава чини чини све да загорча живот обичним грађанима. Грађани стоје у редовима у зградама полиције, домовима здравља и у општинским установама. То је малтретирање грађана који се на тај начин понижавају, а уз то губе време и морају да дају новац за бесмислене процедуре- изјавио је проф. др Јанко Веселиновић председник  Покрета за преокрет, након што је јутрос обишао Полицијску станицу  и Дом здравља у Новом  Саду.

„У Новом Саду, али и у Београду, Нишу и свим градовима у Србији , како данас, тако и  свих дана у години се тискају људи чекајући ред да би извадили потврду о држављанству, потврду о пребивалишту или неки други документ, да би га након тога опет носили истом или другом државном органу. Ту бесмисленост нико не може да објасни, а она грађане папрено кошта. У 21.веку озбиљне државе не шаљу грађане од шалтера до шалтера већ се све то решава у комуникацији између државних органа. Људи долазе и у 4 сата ујутро да би чекали у реду, а за неке документе морају да издвоје  недостижне новчане износе. Често изнемогли падају у несвест, па чак морају да плате некога другога да чека уместо њих.  То је пљачка и понижавање грађана. Покрет за преокрет и коалиција „Борко Стефановић – Србија за све нас“  се залаже  да се све процедуре поједноставе, да се укине беспотребно прикупљане  докумената које држава већ има, да  грађани не чекају, а да држава служи грађанима а не они њој. У нормалним државама циркулишу документи а не људи. „   – истакао је Веселиновић

Веселиновић је посебно нагласио  да је недопустиво да болесни људи данима чекају у дугим редовима за прегледе и да се на тим шалтерима тако болесни осећају да их је држава издала и да ради против њих. Назначио је да ће се Покрет за преокрет залагати да свако ко је болестан има могућност да се лечи, без обзира на његово имовно стање.