ГРАЂАНИ НЕ СМЕЈУ БИТИ ОВЦЕ ЗА ШИШАЊЕ

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је недопустиво да ни после шест месеци, готово свакодневних протеста корисника кредита, Влада Србије није ни покушала да пронађе  решење за угрожене грађане чији су кредити индексираних у швајцарским францима. Све друге земље   решиле су тај проблем и Покрет за преокрет се залаже да међу првим законима које би усвојио нови сазив Народне скупштине Републике Србије буде  закон о конверзији кредита у швајцарским францима у еуро. Покрет за преокрет оцењује да је готово невероватно да Александра Вучића и његову владу не интересује ни шаторско насеље које су под његовим прозором, испред Владе,   подигле породице угрожених корисника кредита и у којима данима траже заштиту од банкарских монопола. У много бољем положају нису ни остали корисници кредита, као и уопште корисници банкарских услуга јер држава штити банке, а не грађане. Пружамо пуну подршку захтевима угрожених грађана и њихових удружења, посебно „Ефективи“ са којима се од почетка боримо за заштиту елементарног достојанства задужених грађана.

Покрет за ПРЕОКРЕТ ће инсистирати, а то је став и коалиције Борко Стефановић – Србија за све нас, да се усвоји  и Закон о изменама и допунама Закона о корисницима финансијских услуга, којим би се заштитили и корисници кредита индексираних у другим валутама, али и корисници других банкарских услуга јер једино у Србији стране банке послују готово без икакве контроле и грађани су им препуштени на милост и немилост. Тражићемо и разрешење Јоргованке Табаковић јер је она директни експонент страних банака и њихових интереса.

Недопустиво је да у Србији банкарски монополи диктирају однос државе према корисницима кредита, а банке зеленашким каматама и другим механизмима пљачкају грађане. Шта чека наша Влада, када су своје грађане од банака заштитиле све озбиљне земље. Још су једино грађани Србије остали овце за шишање“  каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ проф.др Јанко Веселиновић, председник Преокрета.

Покрет за преокрет позива и друге странке и покрете да се обавежу да ће након избора подржати доношење ових закона, јер се поједине од њих овом темом баве тек сада пред изборе, а у ранијем периоду нису ни поменули угрожене кориснике финансијских услуга.  Покрет за преокрет сматра да је ова влада директно под утицајем банкарских монопола јер ни један законски предлог, нити амандман којим би се заштитили осиромашени грађани није подржан.

Scroll to Top