„Удружење акционара Беко“ се обавезује да у предизборној кампањи Покрету за ПРЕОКРЕТ пружи активну, широку и интезивну подршку пре свега међу угроженим акционарима и члановима њихових породица, али и међу осталим грађанима Србије. То подразумева позив Удружења својим члановима у Србији и свим и свим грађанима Србије да у што већем броју изађу на изборе и да гласају за листу Покрета за ПРЕОКРЕТ“. То је део Протокола о сарадњи који су поводом предстојећих парламентарних избора потписали председник Покрета за преокрет проф. др Јанко Веселиновић и председник „Удружења акционара Беко“ Слободан Поповић. Покрет за преокрет на наредне парламентарне изборе излази на заједничкој листи  „Србија за све нас – Борко Стефановић“ са  Левицом Србије, НУПС-ом и СДУ-ом.

Преокрет ће тражити да се заустави обезвређивање и умањење стечајне масе „Бека“ јер то наноси штету Републици Србији и њеним грађанима, а посебно акционарима.

ПРЕОКРЕТ је преузео обавезу да ће и даље подржавати оштећене акционаре „Бека“ у остваривању захтева за заштиту права на суђење у разумном року (члан 32 Устава Републике Србије) у стечајном поступку и поступцима  који се воде везано за имовину стечајног дужника  „БЕКО“ а.д.  у стечају.   ПРЕОКРЕТ подржава  и захтев за  хитну расподелу  из вишка стечајне масе на  4535 акционарима, која им припадају на бази власништва над акцијама А.Д. БЕКО у стечају.

„ПРЕОКРЕТ је и до сада од судских органа тражио да  заштити права акционара која им припадају и заштиту од незаконитих поступака који би им угрозили то право. У неуставне и незаконите поступке убрајамо и одуговлачење поступака јер се противе уставном начелу о суђење у разумном року јер је стечајни поступак покренут пре 12 година, давне 2003.године. Преокрет  захтева да се, у складу са законом,  хитно оконча стечајни поступак имајући у виду и чињеницу да су многи акционари у тешком социјалном положају, испод ивице сиромаштва, а многи су и умрли или се разболели чекајући окончање поступка. Парадоксално је да милиони евра „леже“ код банака, а да имовину „Бека“ арче неки добро познати тајкуни, а да мали акционари умиру од глади. То није случај само код „Бека“ и ПРЕОКРЕТ ће  и даље да се бори за права свих малих акционара која су узурпирана и драго нам је што нашу борбу против неправде препознају грађани Србије“ – истакао је поводом потписивања Протокола председник Пократа за ПРЕОКРЕТ проф. др Јанко Веселиновић.