Извор: N1

Веселиновић: Суђење било циркус, пресуда не треба да буде изненађење

Покрет за преокрет наводи да је поступак против Шешеља пред Хашким трибуналом био правни циркус од самог почетка и да због тога не треба да буде изненађење ниједан од могућих исхода.

Председник тог покрета Јанко Веселиновић оценио је у саопштењу да је Шешељ држан у Хагу 12 година јер је тамо, како је навео, „вероватно био кориснији за креаторе политике на Балкану“.

„Исти ти који су га држали у Хагу, сада су проценили да им је Шешељ кориснији у Србији као партнер Александра Вучића“, казао је Веселиновић.

Он је додао да је, без обзира на хашки процес, за све пристојне и мислеће људе у Србији неупитна морална одговорност и кривица Војислава Шешеља за стварање атмосфере искључивости, примитивизма, сиромашење и урушавање моралних вредности деведесетих година.

„Шешељ ће заувек остати представник и ‘манекен’ најмрачнијег доба у новијој српској историји и нема те ослобађајуће пресуде због које ће грађани Србије заборавити реторику ‘зарђалих кашика’ и праксу урушавања основних вредности цивилизованог друштва, ратног профитерства, криминализације друштва, гушења медија“, навео је Веселиновић.

http://rs.n1info.com/a147825/Vesti/Reakcije-politickih-stranaka-na-oslobadjanje-Seselja.html