“Уједињена опозиција није решење за Ниш”

“Niška opozicija predvođena Demokratskom strankom ne garantuje glasačima da nakon izbora neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom i zbog toga Pokret za preokret nije učestvovao u pregovorima”, kaže za “Južne vesti” Nemanja Stojiljković, predsednik Gradskog odbora ovog pokreta.

Stojiljković dodaje da su se sa predstavnicama Demokratske stranke videli jednom, ali da je odlučeni da ne bude nikakvih daljih pregovora.

Isti ljudi su na vlasti već 20 godina, imali su dovoljan broj šansi, a ništa nisu uradili. Koalicija DS, SDS, Rusinska stranka i LDP nije rešenje jer su pojedine stranke iz udružene opozicije učestvovali u izvršenju vlasti posle lokalnih izbora zajedno sa SNS – kaže Stojiljković.

Najveći problem na političkoj sceni je što strankama omladina “služi za lepljenje postera”, a lideri partija ne podržavaju mlade i dodeljuju im neprolazno mesto na izbornoj listi.

Mladi nemaju političkog prostora da iskažu svoje probleme i situaciju u kojoj se nalaze, zato svega 5 % mladih i izlazi na izbore – objašnjava Stojiljković.

U Pokretu za preokret još uvek nije potvrđeno da li izlaze na lokalne izbore. Trenutno, kako kaže Stojiljković, vode pregovore sa Novom strankom, Reformistima, Socijaldemokratskom unijom i Pokretom za toleranciju, a ishod bi trebalo da bude poznat ovih dana.

Scroll to Top