Покрет за ПРЕОКРЕТ је и званично поднео захтев локалној власти у Нишу да се грађанима који имају кредите у швајцарским францима помогне у тешком положају у ком су се нашли, тако што ће им трошкови за комуналне услуге бити умањени за 50 одсто.

Покрет за ПРЕОКРЕТ оцењује да је одлазећа власт својим игнорантским односом према проблемима грађана задужених у швајцарским францима те људе оставила на цедилу, па су се многи задужени нашли у потпуном безнађу, суочени са претњама да ће им станови бити продати на лицитацији.

С обзиром на то да је републичка власт до краја остала потпуно неосетљива за проблеме 100 000 грађана које је задуженост у швајцарцима отерала у беду и потпуно безнађе, Покрет за ПРЕОКРЕТ започео је акцију у више градова у Србији у којој се од локалних самоуправа тражи да задуженима у швајцарцима помогну тако што ће им трошкови за комуналне услуге бити умањени за 50 одсто.

„Власт у Србији једина је у окружењу која није урадила ама баш ништа да помогне својим грађанима који су постали жртве банкарске алавости. Верујемо да ће власт на локалном нивоу показати солидарност према својим суграђанима и комшијама. Умањење трошкова комуналних услуга помогло би овим људима да преброде тешку ситуацију у којој су се нашли док њихов проблем не буде решен“ оценио је председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић.

„Пружамо прилику градоначелнику Ниша господину проф. др Зорану Перишићу  да учини макар један позитиван потез током свог мандата и да, за разлику од свог политичког ментора покаже мало слуха за проблеме Нишлија задужених у швајцарским францима“, изјавио је председник Градског одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ у Нишу, Немања Стојиљковић.

ПРЕОКРЕТ је предложио и измене Закона о заштити корисника финансијских услуга којим би се заштитили и корисници кредита индексираних у другим валутама али и корисници других финансијских услуга.

Покрет за ПРЕОКРЕТ очекује да ће први закон који ће нова републичка скупштина имати на дневном реду бити Закон о конверзији кредита у швајцарским францима у евро и закон који ће штити кориснике других финансијских услуга.

http://www.juznasrbija.info/vesti/politika/preokret-trazi-da-se-gradanima-zaduzenim-u-svajcarskim-francima-tr48c5d2a79a1da1b0f9ac22c4e36fe17f.html