Покрет за ПРЕОКРЕТ  жали што грађани сносе последице тоталне неспособности власти за коју је свака кишна сезона – катаклизма, па куће пливају други пут за две године.

Покрет за ПРЕОКРЕТ упозоравао је на опасност од поновних поплава због неодговорног односа власти према том питању (упућујемо вас на видео запис са 13.ванредног заседања Скупштине Србије 13.јула 2015. године у коме народни посланик професор доктор Јанко Веселиновић каже:“Нисте рекли истину – колико не кућа остало необновљено, колико је инфраструктурних објеката остало урушено, колико километара бедема је у стању у каквом су били пре поплава; да ли они обезбеђују да уколико падне јача киша неће доћи до поплаве Обреновца или неког другог града…“ )  https://youtu.be/c4Sfq4S2jTM

Председник Покрета за Преокрет професор доктор Јанко Веселиновић каже да нове поплаве нису изненађење:

„Док премијер води прескупу кампању у којој нереална обећања смењују једно друго, загледан у далеку будућност и мегаломанске пројекте – у стварности се показује за шта су СНС експерти заиста способни. Уместо питањима битним за живот грађана, а то су између осталог и  изградња, одржавање насипа и каналске мреже и чишћење речних корита, власт се бави искључиво испразним страначким маркетингом. Наравно да ће санирање последица поплава бити скупље него што би била превенција“ каже  председник Покрета за ПРЕОКРЕТ професор доктор Јанко Веселиновић.

Покрет за ПРЕОКРЕТ позива представнике власти да не вређају народ оправдањима о „вишој сили“ и „елементарној непогоди“ јер  је људима јасно да је власт СНС-а највећа елементарна непогода која је погодила Србију.

Такође су увредљиви покушаји да се свака критика и позивање на одговорност ућутка јер „није време за критику у кризној ситуацији“.  СНС очигледно сматра да је право време за критику на њихов рачун – НИКАД.