Јуче је у просторијама Српског покрета Двери одржан шести састанак Сталног тела опозиционих партија (СТОП). Састанку су присуствовали представници ДСС, Нове српске политичке мисли, Заједно за Србију, Покрета доста је било, Нове странке, Двери и Покрета за ПРЕОКРЕТ. Састанку је присуствовао председник Извршног одбора Покрета за ПРЕОКРЕТ проф. др Драгољуб Јовичић.

Стално тело опозиционих партија и покрета се састало да заузме став поводом нерегуларности у најави припремних изборних радњи. Представници СТОП-а су сагласни да Закон о избору народних посланика не сме да буде голо право, које у пракси не повлачи никакве санкције за прекршиоце.

Тражимо објашњење од председнице Народне скупштине Маје Гојковић због чега је обманула јавност да ће доћи до формирања Надзорног одбора као обавезног тела за спровођење изборног процеса.

СТОП упозорава јавност на опасност од злоупотребе положаја владајућих партија које ће прве имати сазнање о изгледу обрасца за оверу потписа бирача. Упозоравамо да се не сме понављати досадашња лоша пракса да се потписи оверавају пре него што је, сходно законској обавези изборне комисије утврдила изглед обрасца и објавила га у Службеном гласнику.

Опозиционе странке и покрети су свакако увек у подређеном положају када је у питању обезбеђење судских оверивача. Владајуће партије већ на овој тачки демонстрирају своју моћ и бахатост.

Тражимо да представљање страначких програма буде омогућено на првом каналу РТС-а , да РТС и РТВ као јавни сервиси чији је оснивач држава испуне своју законску обавезу и омогуће представљање програма и њихова равноправна, међусобна сучељавања и укључе представнике власти и опозиције и то у терминима који су гледани.

Упозоравамо да власти као експоненти својих политичких странака уцењују и застрашују запослене у ЈП да им доставе списак свих чланова својих породица и пријатеља као сигурне гласове режимских партија.