Покрет за ПРЕОКРЕТ принуђен је да реагује на изјаву председника Покрета социјалиста Александра Вулина који је народног посланика Јанка Веселиновића оптужио да је „тврдњама да су покрадени избори на Косову и Метохији увредио сопствену државу и дао аргументе Приштини да се предстојећи избори за скупштину Србије не одрже у јужној српској покрајини“.

Покрет за ПРЕОКРЕТ не осврће се на СВЕ нападе, претње и притиске власти али ова изјава господина  Вулина издвојила се као бесрамнија од уобичајених спиновања за којима власт посеже те Покрет за Преокрет сматра да су у вези с овим питањем неопходна нека појашњења…

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин погрешно тумачи значење државе. Нико није говорио да је “држава покрала изборе” на последњим изборима на Косову и Метохији већ да су у томе учестовали конкретни појединци, који су именовани.

Означавањем оних који су за одговорни за изборну крађу не вређа се држава већ се на тај начин она штити, а вређају је  појединци који такве радње предузимају.  Крађа, претње, куповина гласова и застрашивање (чему смо сведоци и ових дана у нашој северној покрајин: Бачки Моноштор, Кљајићево…) урушавају темеље државе.

Помињање оних који су покрали изборе не вређа  Србе са Косова и Метохије. Србе на Косову и Метохији увредили су управо појединци који су организатори прекрајања изборне воље (напомињемо да огромна већина Срба на тим изборима није  учествовала, али су посебно оштећени они који су на њима учествовали, рачунајући да ће избори бити поштени).

Ти избори су кореспондирали  са хапшењем једног од кандидата за градоначелника Северне Митровице господина Оливера Ивановића чиме је он уклоњен из изборне утакмице али и из политичког живота Косова и Метохије. То  је увредило Србе на КиМ. Србе на КиМ увредило је и  октроисање листе чији је састав стигао са истог места са ког су стигли и гласачки листићи. Сигурни смо да и господин Вулин зна  и са ког.

Није толико важно што су чланови  Покрета социјалиста баш на тим изборима постали  посланици  у Скупштини и Влади непризнате Републике Косово већ што њихов председник покушава да дели лекције о патриотизму онима који траже поштене изборе. А како су они постали посланици и министри најбоље знају Срби са Косова и Метохије.

“Господине Вулин не ради се овде само о већ одржаним изборима на Косову и Метохији, већ о наредним изборима за територију целе Републике Србије.  Они морају бити поштени, фер и на њима нећемо дозволити крађу гласова. На њима не би смело бити дозвољено гласање за људе који нису ни видели гласачко место. Наравно да ће избори бити одржани и на КиМ. Не знамо да се премијер Александар Вучић договорио да њих у тој покрајини не буде.  Претпостављам да ће тамо бити одржани и локални избори, пошто су последњи према законима Републике Србије одржани када и у осталим општинама у Србији. Али не рачунајте да ће Покрет за преокрет, а сигуран сам ни остале опозиционе странке и покрети дозволити да било где па и на КиМ мењате изборну вољу грађана Србије. Колективна, фингирана  учлањења целих географских подручја у СНС  могу бити увод у изборну превару, али грађани Србије су већ бранили своју изборну вољу. Сећате се, то је било онда када су грађани бранили  демократију док  су на њих усмеравани водени топови, са хладном водом, када сте се ви, господине  Вулин  истакли изјавом да “очекују ваљда топлу воду” каже председник Покрета за ПРЕОКРЕТ и народни посланик професор доктор Јанко Веселиновић