Покрет за преокрет поздравља придруживање других опозиционих  странака и покрета  нашем захтеву за расписивањем ванредних избора у Београду. Неспособна власт Синише Малог и Горана Весића претходних дана  није била у стању да заузме јасан став у вези са ванредним изборима у Београду, па ће Покрет за преокрет од сутра  интензивирати акцију за расписивање ванредних избора у главном граду. Поред политичких странака и покрета позваћемо и невладине организације и грађане да нам се придруже у тој акцији.

„Синиша Мали и Горан Весић не смеју да донесу одлуку о расписивању ванредних избора у Београду  већ су се сакрили иза колебљивог премијера у оставци, Александра Вучића, који је свестан да је учинак СНС на власти у Београду  далеко испод позитивне оцене.  Позивамо председника СНС-а Александра Вучића да провери расположење Београђана и питамо га да ли се боји могућности да буду поништени неуставни пројекти попут „Београда на води“. Питамо премијера да ли је спреман да на изборима добије оцену и за сликање поред, како његови коалициони партнери истичу, „окреченог Прокопа“-истиче проф. др Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет.

Подсећамо  да је власт СНС у протекле две и по године буџет града Београда, градску управу и јавна предузећа користила за запошљавање својих нестручних партијских кадрова. Због афере око изградње тзв.  Београда на води, нашој престоници прети ругло у централној градској зони, јер су сви Београђани постали таоци страног инвеститора познатог по пропалим пројектима у Азији. У последњи час спречена је штеточинска приватизација ПКБ. Градска власт је повећавањем пореза, такси и комуналних услуга директно ударила на све слабији животни стандард свих становника главног града.  Породиљама и незапосленима   смањене су надокнаде више од 50%, укинута је и  помоћ за самосталан живот старијим лицима са инвалидитетом, као и стипенедије за најбоље студенте на Београдском универзитету.

Покрет за преокрет упозорава на опасност од  кршења изборне воље на наредним локалним изборима у београдским општинама, јер је власт СНС показала да не преза од претњи и уцена као у случају Врачара или Младеновца.